Historie 2006/07

S koncem dubna nového roku již tradičně přišel konec ligových soutěží rozběhnutých na podzim roku předcházejícího.

» Fakta:
- Právě skončená sezóna měla v klubové historii číslo šest.
- Do klubového portfolia přibyla nová kategorie - mladší žáci.
- Uskutečnila se první PředWildnoční Gangstasss Paradissse, doufejme, že tato nová tradice bude mít řadu pokračování.
- V létě 2006 proběhlo šesté letní soustředění na Osice a potřetí proběhla i druhá fáze pražské předligové přípravy.
- O prvních lednových víkendech se uskutečnilo druhé soustředění zimní přípravy.
- V těchto dnech se připravuje další vydání posezónních aktivit - konkrétně druhá WildStarGame a druhá Posezónní Gangstasss Paradissse.
- Na sklonku dobíhající sezóny jsme obnovili spolupráci s českým exkluzivním zastoupením švédské florbalové firmy Jolly a do nové sezóny jednáme o jejím zintenzivnění, které klubu a především všem jeho členům slibuje vskutku luxusní nákupní podmínky.

» Ženy:
Loňské juniorky byly povýšeny o věkovou kategorii výše a čekala na ně Pražská liga žen. Po letní přípravě, kterou většina z Kočiček absolvovala skutečně zodpovědně jsme nemuseli mít strach, že budeme v soutěži vyloženě slabým soupeřem. Už začátek ligy všechny utvrdil v tom, že toto předsezónní chvástání bylo oprávněné. Ovšem, jak skvělý byl vstup do sezóny, stejnětak důrazně se projevily dětské nemoci ženského florbalu.. Tristní účast na tréninzích a podzimní odchody se podepsaly na kolísavé kvalitě ženské kategorie, která začala výsledkově zaostávat za očekáváním. V podobném duchu probíhal v podstatě celý zbytek sezóny, účast na tréninzích byla stále zhruba poloviční, tradičně se nám nevyhýbala zranění a i přes maximální nasazení holek při každém utkání jsme nedokázali pravidelně sbírat body. V mnoha velmi slibně rozehraných utkáních jsme nedokázali díky nezkušenosti hráček udržet dobré výsledky a často jsme tak v závěru utkání přicházeli o jisté body. Abych ale pouze nekritizoval. Je třeba říct, že především individuální technická úroveň hráček výrazně vzrostla a ještě ve větší míře se zlepšila taktická vybavenost týmu. Největší slabinou na hřišti se ukázalo být neproměňování vyložených příležitostí a ani velmi dobře fungující defenzíva pak nedokázala zabránit negativním výsledkům typu 2:3, 1:2 atd. Do nové sezóny je tedy stále na čem pracovat a podaří-li se především stabilizovat účast na tréninzích nad 75% a přivést několik nových hráček, věřím, že v příštím ligovém ročníku budou Koťátka bojovat o příčky podstatně vyšší, než tomu bylo doposud. Kvalitu na to rozhodně mají:-)

» Dorost:
Na podzim loňského roku prošla dorostenecká enkláva výraznými změnami, někteří dosavadní hráči se posunuli výše do mužské kategorie a do týmu v průběhu léta a na podzim přišla spousta nováčků. Prvořadým úkolem tedy bylo tuto skvadru zformovat tak, aby bez potíží fungovala na hřišti i mimo něj. Výsledky hovoří o tom, že tento akt rozhodně nebyl neúspěšný. Po deseti ligových kolech jsme měli na kontě pouhou jednu porážku a devět vítězství. Po vánoční přestávce přišla typická ligová krize, která nabourala naše kralování dorostenecké soutěži a odsunula tým ze špičky tabulky mezi první trojici. Prohráli jsme několik utkání, ve kterých jsme měli na vítěztví a především střelce v některých fázích opouštěla přesná muška. Z této situace jsme se však dokázali vyhrabat a několik kol před koncem soutěže jsme stále mohli pomýšlet na ligové zlato. Sen se ovšem rozplynul v přímé konfrontaci se současným lídrem ligové tabulky - boleslavskou Orkou. V utkání v pražské hale Sparty na Letné rozhodčí rozdali desítky trestných minut a připravená strategie hry pět na pět tak vzala za své. Prohráli jsme 3:6. Konečné umístění na třetím místě je velmi dobré, po průběhu sezóny a kvalitě soupeřů je však třeba říci, že jsme měli na víc. Vyzdvihnout musím ještě výkon Jiřího v brance, který se s průměrem 1,96 stal suveréně nejlepším brankářem soutěže a jen potvrdil svou pozici defenzivního štítu týmu. V nové sezóně se dorostenci posunou do nejprestižnější věkové kategorie - do kategorie juniorů a jak napovídaly návštěvy na této soutěži, nebude to procházka růžovým sadem a všichni hráči budou muset předvádět kvalitní výkony, abychom jako tým dosáhli dobrých výsledků. Motivace je tedy nasnadě:-)

» Muži:
Nejstarší kategorie klubu se v letošní sezóně měla po postupu ze sedmé ligy rozkoukat ve vyšší úrovni soutěže. Jen ti největší optimisté (viď Desetsssone:-)), pomýšleli na příčky nejvyšší. V úvodu soutěže jsme zúročili tradiční soustřeďkovou a rozehranostní výhodu a prvních pět utkání v řadě vyhráli a některým hráčům začala růst křídla nepřemožitelnosti. Studená sprcha ovšem přišla vzápětí na námi pořádaném turnaji na Děkance, kdy jsme si odvezli dvě "nepochopitelné" porážky a bylo třeba si opět uvědomit, že vítězství nepřichází samo, ale po tvrdé práci.. V zimě tedy došlo k poměrně zásadnímu přeskupení hráčů na hřišti a začali jsme pracovat především na vylepšení rychlosti hry a taktické vybavenosti mužstva. Příprava pomalu nesla své ovoce, když jsme ve vypjatých utkáních na Tatranu dokázali porazit náročnou Bubeneč a zarputilé FKMP. Poté přišel tradiční jarní úpadek formy a naše do té doby viditelná (leč nahlas nevyslovená) myšlenka na postup začala ustupovat do pozadí. V přímém souboji o čelo tabulky jsme za hořkých okolností prohráli 3:4 s Horoměřicemi a na dalším ligovém turnaji se nechali přejet od objektivně slabších Scooterů. Zadělali jsme si v závěru sezóny na pořádné drama. A o to přeci jde:-) Diváci se dobře bavili, příznivci i hráči počítali možné i nemožné tabulkové kombinace, sčítali, odčítali a možná i násobili a výsledkem bylo, že před posledním turnajem vyšlo najevo, že pokud porazíme aktuálně první Bubeneč a aktuálně poslední Hornety, postoupíme.. Stalo se.. Bubeneč vzdorovala jen dvanáct vteřin a po úvodním jossevově gólu jsme vzali opratě utkání do svých rukou a díky JeanPiérrovi už nepustili.. Utkání z Hornety, poslednímu a rozhodujícímu, předcházely neskrývané obavy.. tak blízko postupu.. deka zodpovědnosti dopadla asi na každého z nás. Naštěstí se utkání od prvních vteřin vyvíjelo podle našich přestav a za stavu 7:0 jsme upravili taktiku, uklidnili hru a dopřáli JeanPiérrovi třetí čisté konto sezóny. Postup se tedy v hodině dvanácté podařil. A to především díky nasazení většiny hráčů v průběhu celé sezóny a vynikajícím výkonům JeanPiérra v naší kleci, který svým výkonem získal post nejlepšího brankáře soutěže za průměrné dvě obdržené branky v utkání. V příští sezóně muže tedy čeká čtvrtá (postaru pátá) liga. Vzhledem k novému krajskému členění florbalu to bude jistě zajímavá soutěž.:-)

» Intermezzo:
Nedá mi, abych se ještě na skok nevrátil do vánoční Třebíče. Již tradiční turnaj, na který náš tým podruhé vyrazil, je třešničkou na dortu a jedním z pomyslných (byť předčasných) vrcholů sezóny. Letos jsme se tedy v již dostatečném počtu vydali vstříc penzionu Benz a třebíčské hala TJ JEDU a místnímu florbalu. Vzhledem k účasti téměř výhradně moravského florbalu jsme mohli srovnávat a zahrát si v jiných než známých středočeských florbalových podmínkách. Základní skupina letos představovala menší problém než v loňském ročníku a díky vysokoškolským matematickým výpočtům jsme si dokonce mohli vybrat soupeře do čtvrtfinále. Taktický tah vyšel a v neděli před polednem se WildCats za mohutné podpory dorazivších fanoušků ocitli mezi nejlepšími čtyřmi týmy turnaje. Semifinálovým soupeřem nám stál ten schůdnější tým ze dvou možných - domácí Snipeři. Ač jsme polovinu zápasu odehráli velmi dobře a skóre nastavili na slibných 5:3, přesto jsme z palubovky odešli poraženi. Ve vleku frustrace a velkého zklamání jsme pak v zápase o třetí místo podlehli důvěrně známým Piraním z Přerova 3:6 a odvezli si již podruhé bramborovou medaili..skutečně velká škoda. Myslím, že letos v prosinci uděláme všechno proto, aby se nám po cestě domů na krku houpal nějaký ten cennější kov..

» Mladší žáci:
Benjamínkovská kategorie a příslib budoucnosti, tak lze nazvat v průběhu letošní sezóny stvořenou a pomalu piplanou kategorii mladších žáků. Po roce trénování pod JeanPiérrovým vedením se na řadě malých borců ukazuje, že by mohli v budoucnu důstojně reprezentovat WildCatí jméno v ligových soutěžích. Jen by to chtělo přidat, zejména u některých, v přístupu k tréninkům a dobrá by byla i větší podpora ze strany rodičů, například v podobě účasti děcek na letním soustřeďku.. V nové sezóně se žákovská kategorie postaví poprvé na hřišti opravdovým soupeřům a všichni budeme držet palce tak, aby se současná i budoucí příprava odrazily v kvalitě předváděného florbalu i v budoucích ligových výsledcích.

» Vize 2007/2008:
Po letní přípravě tedy WildCats vkročí již do své sedmé ligové sezóny. Ženy opět v Pražské lize žen, Junioři v lize juniorské a Muži v Pražském (Středočeském) přeboru mužů. Mladší žáci podstoupí sérii přípravných zápasů a turnajů tak, aby jejich vstup do ligových soutěží následující sezóny byl co možná nejlepší.

Nová sezóna tedy pomalu volá a mně nezbývá, než popřát všem členům týmu hodně štěstí a úspěchu, nejen v nové florbalové sezóně 2007/2008.
 

GoodLuck AllTheCats!